top of page

Balın faydaları nelerdir ?

Antiseptik ve anti bakteriyel özelliklere sahip olan balın faydaları oldukça fazladır. Enfeksiyonlarla savaşır ve mide sorunlarını tedavi eder.


Balın faydaları saymakla bitmez. Tatlı, lezzetli bir besindir ve sağlığa birçok faydası vardır. Çam balı, kestane balı gibi çeşitlere ayrılır. Bal üretimi bal arısının gelişimine bağlıdır. Avrupa’da en büyük üretim İspanya, Danimarka, Romanya ve Macaristan’ da yapılır. Bal arısı kolonilerinde düşüş yaşanıldığında bal üretimi de düşüşe uğrar. Bal arıları, sadece bal üretmekle yetinmez. Aynı zamanda tarla mahsulleri için polen taşıyıcı olarak görev alır.


Bal, diyabeti yönetir ve kolesterol seviyesini kontrol eder. Enerjinin atmasına yardımcı olan bal, bal arılarının salgıladığı enzimle birleşen, bal peteği hücrelerindeki nemi azaltarak konsantre olan ve çiçek nektarından yapılmış tatlı bir besindir. Balın faydalarına katkı sağlayan en önemli özelliği içerdiği vitaminler ve minarelerdir. Balın içeriğinde C vitamini, B1, B2, B3, B5, B6 vitaminleri, kalsiyum, fosfat, sodyum, demir, magnezyum, potasyum, klorür bulunur.




cı olur.

13 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page